ЗАВЕТНИЦИ ЛАЈКОВАЦ – Поздрављамо активности МУП-а и борбу против криминала и корупције!

Општински одбор Српског сабора Заветници у Лајковцу саопштио је јутрос да поздравља активности МУП-а Републике Србије у којима је ухапшено осам лица осумњичених за намештање тендера и малверзације у Лајковцу.

„Познато је да су Заветници у Лајковцу одавно кост у грлу за све оне који се ову општину пљачкали, девестастирали и деградирали. У више наврата руководство општинског одбора Заветника захтевало је фомирање Савета за борбу против корупције при Општини.“, истичу Заветници.

Заветници поручују да очекују наставак активности и проверу свих великих инфраструктурних пројеката Општине Лајковаца од којих неки већ читаву деценију нису приведени намени, а за које се и данас из општинског буџета издвајају средства!

„Ту пре свега подсећамо на градски базен, фабрику за пречишћавање отпадних вода, терене са вештачком травом, агро-бизнис центар, амфитеатар у основној школи… Указујемо на два тендера и један анекс уговора за радове у улици Димитрија Туцовића; Такође подсећамо да је извођач радова на школи у Јабучју отишао у стечај, а радови завршени након осам година, што отвара простор за свеобухватну истрагу са циљем да се установи да ли је било кршења Закона. „, наводе они.

Лајковачки Заветници поручују да је све ове случајеве неопходно темељно испитати и одговорне привести правди.

„Сваки корак у борби против криминала, корупције и злоупотребе положаја је велика победа наше идеје и нашег програма. Наш одбор је у потпуности спреман да подржи успостављање владавине закона, права и правде у Лајковцу за добробит свих наших суграђана.“

Информативна служба Српског сабора Заветници