Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостујући у емисији “Између редова” истакла је да је државотворна опозиција затражила изборе још када је власт прихватила и почела да примењује Француско-немачки ултиматум.

Она сматра да чести избори нису добри за државу, јер онда нема стабилности и поверења, али додаје да су у ситуацији политичке кризе каква влада у Србији неопходни.

Председница Заветника је нагласила да ће са свим опозиционим странкама разговарати о техничким стварима које се тичу изборних услова и заштите изборног резултата, али да за политичку сарадњу морају постојати услови засновани на програмским и вредносним принципима.

“Србији је потребан политички плурализам. Грађани да га не желе, не би гласали тако да структура парламента буде врло разноврсна”, рекла је Милица Ђурђевић реагујући на питање везано за пакт о ненападању.

Председница Заветника најавила је национално окупљање, као суштинску алтернативу актуелном режиму и позвала све оне који нису задовољни актуелним стањем у држави, а који деле принципе око којих се окупљају државотворне снаге да се придруже окупљању државотворних снага.