Поводом најаве Српске напредне странке да ће 26. маја у Београду одржати скуп огласила се председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски:

“СНС ангажује 2200 аутобуса за потребе свог контрамитинга. То значи да само за превоз троше скоро два милиона еура (прецизније: 1 760 000 еура).

А зашто? Чему то? У овако тешкој ситуацији за читаво наше друштво, власт организује митинг контра – коме, чему? Силни притисци на народ да дође, да би чуо… Кога? Све оне које свакога дана гледа на свим националним фреквенцијама.

Ово је страховита и дубоко неодговорна демонстрација задригле партијске себичности и дубоког политичког страха од воље народа.

СНС се понаша као зависник од сопствене мегаломанске умишљености. То је њихов “одговор” на дубоку друштвену кризу. Трошење милиона за скуп странке, за коју су сами казали да планирају да је угасе, утопе у некакав покрет.

Колико болесне дечице чека своју шансу за живот и излечење, а власт расипа милионе на контраскупове против сопственог народа.