„Култура, идентитет, традиција и обичаји су оно што нас спаја“, поручила је министар за бригу о породици и демографију и председник Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски деци из основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Добоја који су у посети Београду, поводом обележавања Спасовданских дана.

Пожелевши основцима из Републике Српске добродошлицу, министар Ђурђевић Стаменковски им је поручила да треба да се осећају као своји на своме, јер су Београд и Србија једнако њихова кућа као Добој и Република Српска.

„Србија је ваше огњиште, матица и отаџбина подједнако као Република Српска. Заједнички ћемо градити мостове међу нама, који ће нас још јаче спајати“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је подсетила да је Министарство за бригу о породици и демографију у склопу Свесрпског сабора потписало Споразум о сарадњи са министарством за породицу из Републике Српске и да је тиме постављен темељ будуће сарадње у области популационе политике и демографије „са жељом да нас са обе стране Дрине буде више“.

Посета деце из Републике Српске Етнографском музеју, једном од најстаријих музеја у Србији, уприличена у организацији Министарства за бригу о породици и демографију.

Како је министарка навела, овај музеј представља вредност српског народа, јер један народ је богат онолико колико је богата његова култура.

„Ми смо богат народ због тога што имамо дугу историју, многобројне великане, културно благо и завештања којима се поносимо“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.