Српска странка Заветници позива грађане да се у четвртак, 22. октобра, окупе на платоу испред Храма Светог Саве како би се одатле упутили у протесну шетњу до Бирчанинове улице, где ће, у Центру за културну деконтаминацију бити одржан фестивал “Мирдита”.

Члан председништва странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, подсећа да овакве пројекте финансира Влада тзв. Косова у циљу отимања српског културног и духовног блага на КиМ.

“Мирдита је великоалбанска пропаганда којој званични Београд и ове године указује гостопримство, иако је реч о фестивалу који приказује Србе као злочинце, убице и силоватеље, који су наводно изазвали рат”, поручује Ђурђевићева и наглашава да се иза овог пројекта крије намера да се узурпација српских цркава, манастира и споменика културе на КиМ постепено учини прихватљивом.

“Ако је Богородица Љевишка њихова, због чега су је спалили?”, упитала је она и позвала надлежене да откажу одржавање овог фестивала, којим се, како је навела само сеје мржња, обезвређују жртве и урушава достојанство државе Србије и њених грађана.

“Ми нећемо остати неми на овакве садржаје. Наша је обавеза да пошаљемо поруку да светиње не дамо”, закључила је она.