О НАМА

СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ

Покрет Заветници основала је почетком 2012. године група од двадесет људи, који су се окупљали на барикадама српског народа на КиМ, организовали бројне скупове и протесте, учествовали у хуманитарном раду, обележавали значајне историјске датуме и ширили државотворну и родољубиву мисао.

Само име покрета одабрано је по узору на историјско искуство у којем средишњу тачку заузима косовски завет, као вековна инспирација бројних владара, научника, песника, писаца, војсковођа и највећих српских умова.

Временом, Заветници добијају све већу подршку широм земље, региона и српског расејања. На пролеће 2016. године покрет организује највеће анти-НАТО демонстрације у Европи, а неколико месеци касније наступа на парламентарним изборима, освајања више од 30.000 гласова и стиче велике симпатије грађана.

На међународном пољу, Заветници стичу пријатеље и на Истоку и на Западу. Успостављају сарадњу са суверенистичким странкама широм Европе, које уважавају најважније српске државне и националне интересе. Представници руководства покрета учествују на бројним сусретима и дипломатским форумима са званичницима Руске Федерације у Москви и Београду.
Као национално одговорна снага Заветници раде на повезивању са свим најважнијим политичким и друштвеним чиниоцима српског народа у Републици Српској, Црној Гори, Македонији и на просторима некадашање Републике Српске Крајине. Као одговор на бројне политичке, економске и друштвене изазове – Заветници усвајају свеобухватну Националну и државну стратегију, која постаје програмски темељ организације.

Ресорни одбори састављају и објављују Платоформу за обнову суверенитета на КиМ, План за привредни развој Србије, Документ за демографски опоравак и Стратегију за супростављање обојеним револуцијама и антиуставним невладиним организацијама.
Након седам година постојања и деловања покрета Заветници, Главни одбор једногласно доноси одлуку о прерастању у политичку странку. Захваљући подршци више 11.000 грађана Србије, у августу 2019. године званично је основана Српска странка Заветници.
На првом Конгресу изабрано је руководство странке, која излази на политичку сцену са конкретним решењима, обогаћеном кадровском структуром, људима од знања, искуства и интегритета и доследном вером у принципе око којих се окупљају сви чланови Српске странке
Заветници.

ПОПУНИТЕ ПРИСТУПНИЦУ И ПОСТАНИТЕ ЧЛАН ЗАВЕТНИКА ВЕЋ ДАНАС

АДРЕСА

Теразије 38, трећи спрат

11 000 Београд

ТЕЛЕФОН

+381 61 145 8573

Е-ПОШТА

infosluzba@zavetnici.rs