Српска странка Заветници обележила је и ове године страначку славу, Светог Јована Владимира. Чин освећења и резања славског колача обављен је у просторијама странке у Београду.

Председница странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, том приликом подсетила је да су Заветници за свог заштитника и своју славу одабрали Светог Јована Владимира управо по благослову блаженопочившег митрополита Амфилохија.

“Од 2016. године, на хиљаду година од упокојења првог српског светитеља, у многим градовима и варошима, где се окупљамо сабрани око нашег завета, гори славска свећа. Свети Јован Владимир је први српски канонисани владар. Као и потоњи наши краљеви научио нас је да нема слободе без пожртвовања”, рекла је Ђурђевић.

Обележавању славе присуствовали су представници амбасаде Руске Федерације, Сиријске Арапске Републике и Палестине, директор Руског дома, представници Руско-балканског центра, делегације заједнице Срба из Црне Горе и Крајине, као и представници политичких странака Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића, СПС, Народна странка.