Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је Прешево где је присуствовала оснивању општинског одбора странке у том граду.

Она је том приликом истакла да је ово четврти пут за годину дана да посећује ову општину на југу Србије. “Ови људи заслужују много више пажње и подршке. Мањина су у свом граду, а маргина у рођеној земљи. Борићу се да се њихов глас чује.”, поручила је Ђурђевићева.

Она је подсетила да се на територији општина Прешево и Бујановац врши континуирана дискриминација српског народа, коме се онемогућава равноправно учешће у политичком, економском и културном животу ових локалних заједница.

Посебно нас забрињава што албански представници у спровођењу своје политике непоштовања Устава и закона Србије уживају директну подршку званичне Тиране, као и самопроглашених власти у Приштини, које у континуитету испољавају своје претензије да овај део Србије и у политичком и у институционалном смислу интегришу у границе тзв. Велике Албаније.”, истакла је Ђурђевићева.

Она је нагласила да ће Заветници искорисити сва легална средства како би се заштитила уставна и законска права српског народа у ове две општине.

За председника општинског одбора у Прешеву изабран је Ненад Стаменковић.