Народни посланик Српске странке Заветници, Страхиња Ерац, изразио је саучешће породицама настрадалих Срба са Косова и Метохије.

“Већ два дана читам и слушам изјаве српских политичара на власти, али и оних из претходног режима како покушавају да скину одговорност са себе и како и данас поново нису они ни за шта криви, нити треба да преузму одговорност. Политика која је у Србију дошла 2000. године је политика издаје, пропасти и уништавања свега што је српско и готово све што је урађено од те 2000. урађено је искључиво на штету српског народа”, нагласио је посланик Ерац.

Он истиче да су јуче убијени Срби, да је нападнут манастир Бањска, да су у Косовској Митровици нападнута деца и да је велики број Срба ухапшен, док се са друге стране у Краљеву врши прећутна амнестија Краснићи Гзиму и Гаши Ирфану.

Народни посланик поставља питање зашто су потписани Бриселски и Француско-немачки споразум, када је свима јасно да када год је Србија направила уступак, екстремисти из Приштине су били знатно гори и као кулминацију тога данас имамо 4 мртва Србина, али немамо дан жалости.

“Данас не можемо чути ,,српске’’ министре како стају у заштиту наших грађана на Косову и Метохији, али смо могли да их видимо да бране паризер 7 дана у недељи”, истиче Страхиња Ерац.

Народни посланик наводи да власт обмањује народ причом о економском тигру, док је земља у егзистенцијалном проблему и да је једини излаз из тог стања окретање ка традиционалним вредностима и опробаним савезницима.