Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостујући на „Новој С“ изјавила је саучешће породицама настрадалих Срба на Косову и Метохији и осудила маркетиншку кампању СНС-а, чији активисти немају ни најмање националне солидарности и у времену страдања Срба на Косову и Метохији они упућују подршку свом лидеру.

Она наглашава да је политика према КиМ, спољна и безбедносна политика актуелне власти доживела крах. Наводи да су заказала надлежна министарства и да се опет државна политика своди на једног човека, који одлучује које информације и када ће доћи до јавности и који је гарантовао безбедност Србима на Косову и Метохији, а сада не предузима ништа да заустави терор над нашим народом у јужној покрајини.

„Када ви ни на који начин не одреагујете на хапшења, на малтретирања деце, омладине, на прогон Срба, на узурпирање њихове имовине, на патролирање Росу јединица севером Косова и Метохије, онда се поставља питање када ћете реаговати и да ли уопште имате намеру да реагујете, или је то све део једног политичког перформанса“, истиче председница Заветника.

Она позива премијерку да, сада када је признала да Брисел и Вашингтон подржавају Куртија, упути извињење државотворној опозицији, коју је због апела да се одбије Француско-немачки ултиматум оптуживала да су лажне патриоте, да желе изолацију земље и децу у мртвачким сандуцима, а јасно се види до чега је довела управо политика актуелне власти.

Милица Ђурђевић наводи да ће Српска странка Заветници у сарадњи са колегама из других странака државотворне опозиције, али и свим другим опозиционим странкама који јеле да подрже, затражити посебну седницу Народне скупштине о Косову и Метохији, на којој ће затражити поништење свих штетних споразума за КиМ које је ова власт потписала.

„Нема дилеме да ова власт сноси одговорност за оно што се догађа на Косову и Метохији и да ту одговорност дели са режимом Аљбина Куртија и са западним налогодавцима“, закључује Милица Ђурђевић Стаменковски.