“Не промени Устава, не приватизацији ЕПС-а!”, поручено је са трибине у организацији Српске странке Заветници која је одржана у скупштинској сали Градске општине Лазаревац. Учесници трибине позвали су на одбрану народног суверенитета и затражили оставку министарке Зоране Михајловић.

Председница Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, рекла је, поводом енергетске кризе, да је стање у “Колубари” катастрофално и да хитно мора да се мења. Она је нагласила да за тренутно стање није одговоран само Милорад Грчић и упитала докле ће напредњаци да штите министарку енергетике и рударства у Влади Србије, Зорану Михајловић. “Ми тражимо њену оставку и хитно враћање стручних лица на водеће положаје у ЕПС-у и РБ Колубари.”, рекла је Ђурђевић.

“Ово што се данас догађа у Колубари је део шире геополитичке завере која има за циљ да се приватизују кључни ресурси Србије.”, нагласила је председница Заветника.

Она је још једном позвала грађане да у недељу изађу на референдум и гласају против промене Устава. “Власт покушава да створи услове у којима Народна Скупштина неће имати никакву контролу над правосуђем што ће водити у укидање народног суверенитета и развлашћивање грађана Србије!“, рекла је Ђурђевић која је подсетила да ове уставне промене финансирају исти они који стоје и иза пројекта косовске независности.

Она је нагласила да су према последњим истраживањима Заветници друга најјача странка у општини Лазаревац и поручила да ће многи бити изненађени резултатом Заветника на предстојећим изборима.

На трибини су учествовали и професори Душан Пророковић и Срђан Перишић, док се у име радника Колубаре окупљенима обратио инжењер Михајло Белошевић.