Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је Шид где је пружила подршку грађанима у борби против илегалних миграција.

Она је том приликом обишла некадашњи мотел у Адашевцима који је данас претворен у мигрантски камп. Ђурђевићева је истакла да су грађани Шида оправдано уплашени за своју сигурност као и за безбедност своје имовине.

Уз сам мотел се налази приватно газдинство једног угледног домаћина који свакодневно трпи материјалну штету од стране групе миграната који очигледно не поштују законе ове земље, који се крећу изван овог кампа, краду имовину, неретко је и продају на пијацама са хуманитарном помоћи коју добијају од државе.“, рекла је Ђурђевићева.

Она је подсетила да је важно да се размотри и деловање невладиног сектора који прима огроман новац из иностранства и који покушава да врши притисак на институције.

Невладин сектор се овде јавља као заступник илегалних миграната са једне стране насупрот грађанима Шида са друге стране који свакако имају овај проблем у континуитету и који једино што траже јесте веће присуство безбедносних снага као и да се мигрантима ограничи кретање унутар овог кампа где имају све услове за боравак како не би наставили да причињавају штету локалним домаћинствима.“, поручила је Ђурђевићева.

Она је подржала омладину Шида која је за кратко време прикупила преко две хиљаде потписа са одређеним захтевима које је упутила надлежним институцијама. Ђурђевићева је позвала надлежне органе да што пре пруже одговор и уваже њихове захтеве јер су безбедност и сигурност грађана Шида на првом месту.

Представници Омладине Шида захвалили су се на посети и на исказаним принципијалним ставовима и подршци њиховој петицији и раду удружења. Они су истакли да је јако мали број оних који су на искрен и прави начин подржали Шиђане и петицију, а Заветници су то свакако учинили безрезервно и категорички скрећући пажњу на Шид.