Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, истакла је приликом гостовања на Новој С да су брутални притисци на нашу земљу да прихвати тзв. француско-немачки предлог за КиМ доказ да тај план представља ултиматум који је Запад поставио пред Србију.

„Слушамо ових дана рецитале о изгубљеном Косову и Метохији и ратовима које смо, наводно, ми водили. Косово је пример за себе, јер је реч о кршењу међународног права, сецесији наше јужне покрајине, коју не признаје више од половине чланица Уједињених нација. Реч је о псеудотворевини, која никада неће постати чланица УН, све док сама Србија на то не пристане”, рекла је Ђурђевић.

Она је истакла да је „интересантно да председник Вучић данас заступа политику ЛДП-а, користећи њихову устаљену синтагму, попут ‘добровољних давалаца туђе крви’ и сличних, заборављајући при томе на сопствену политичку прошлост“.

„Нас у овом тренутку занима искључиво држава, а не политички обрачуни. Интересују нас државни и национални интереси. Грађани Србије неће дозволити предају Космета! Наш отпор биће снажан, одговаран и одлучан“, рекла је шефица посланичке групе Заветника за Нову С.

Као државотворна опозиција, разговарали смо са колегама, и оно што сада могу да кажем је да им овај ултиматум неће проћи. Сагласни смо да не може да им прође ревизија историје у којој смо, наводно, грешили 1914, 27. марта 1941, или 1990, па због тога данас треба да се бацимо на колена и признамо да Србија више не постоји као држава”, била је изричита Ђурђевић.

Десет година говоре нам да Србија више неће бити понижена, да нико неће моћи да нас уцењује, а ја вас питам – Да ли сте се ви синоћ осећали поносно?! Да ли нам је председник јуче послао поруку да треба да се одрекнемо своје државе зарад инвестиција?! Где је данас онај економски тигар о коме смо до јуче слушали?! Претворио се у маче које цвили за две капи млека“, упитала је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Она је закључила да је пресудно да се Србија одупре свим притисцима у текућој години, јер ће неминовно доћи до корените промене геополитичких прилика.