Народна посланица Српске странке Заветници, Бојана Букумировић, обратила се на Трећем Конгресу Српске странке Заветници и представила досадашњи рад посланичке групе.

Она наводи да је народ препознао доследност у раду Заветника и дао свој глас да на априлским изборима 2022. године Српска странка Заветници буде једина странка која је самостално ушла у Народну скупштину Републике Србије.

“Током петнаест редовних и ванредних седница, посланици Српске странке Заветници у раду Скупштине провели су 1760 сати. У име народа говорили смо 414 пута. Посланички клуб Српске странке Заветници угостио је и сусрео се са 127 делегација из земље, региона и света”, нагласила је посланица Букумировић.

Она истиче да су посланици Заветника били глас сељака, радника, учитеља, наставника, ратних ветерана, домаћих произвођача и привредника који су гурнути у неравноправну борбу са увозним лобијем, каи и свих других слојева грађана.

Бојана Букумировић подсећа да су Заветници у Народној скупштини износили конкретне доказе о корупцији, намештеним тендерима и јавним набавкама, подсећајући на несавесно трошење јавног новца из буџета и бахатост и јавашлук локалних функционера власти у целој држави.

“Упозоравали смо их да земља која продаје своје најважније ресурсе неће опстати као држава, него ће постати колоније”, нагласила је народна посланица, додајући да су Заветници били на бранику енергетског суверенитета Србије.

Она је подсетила да су се Заветници успротивили ултиматумима са запада, да су тражили одбијање Француско-немачког ултиматума и неувођење санкција и да су предложили у Народној скупштини увођење Резолуцији о забрани увођења једностраних санкција међународно признатим земљама.

Посланица Букумировић подсетила је на речи блаженопочившег патријарха Павла, који је рекао да ће Косово у 21. веку бити мера и провера свих нас, што се и потврдило у српском парламенту. Она истиче да је Српска странка Заветници једина странка која је у Скупштини Србије гласала против признавања докумената лажне државе Косово.

Посланица Заветника закључује у свом говору да из године у годину подршка Српској странци Заветници расте у народу и да Заветници данас представљају глас народа у Народној скупштини и у још петнаест локалних самоуправа.