Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је у емисији Актуелно која се емитује на каналу Балкан инфо. Она је своје ставове о актуелним политичким питањима суочила са војвођанским сепаратистом, председником Војвођанске странке Александром Оџићем.

Председница Заветника оштро је реаговала на изјаву Александра Оџића да Србија треба да прихвати реалност у јужној српској покрајини и призна тзв. Републику Косово. Она је поручила да свако ко сматра да Косово и Метохија у филозофском, културном, духовном, територијалном и правном смислу нису део Републике Србије тај негира историјске чињенице.

Ви од нас тражите да признамо оно стање које је тренутно актуелно али добро вам је познато да су различити окупатори боравили на српској територији и да смо свима видели леђа. Али никада своју будућност нисмо замишљали без КиМ.“, истакла је Ђурђевићева.

Она је нагласила да каква год ситуација била на терену нико нема право да стави свој потпис на предају Косова и Метохије.

 

Целу емисију можете погледати на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=TijAWylcBgc&t=2388s&ab_channel=BALKANINFO-Zvani%C4%8Dnikanal