Народна посланица Српске странке Заветници, Драгана Миљанић, је у свом излагању на седници Народне скупштине указала на алармантну ситуацију на Косову и Метохији, где припадници КФОР-а оружјем прете српском народу, а дошло је и до тога да су пуцали на Србе, што нажалост, није тема за скупштинсу већину.

„Ова седница сазвана је због насиља, а оно се јуче, господо, дешавало пред очима међународне заједнице. У нашој земљи, на северу српске покрајине, над нашим народом. Зашто пред тиме треба да затварамо очи? Зашто о томе треба да ћутимо?“, упитала је народна посланица посланичку већину и посланицу Рагуш, која је рекла да људи који не живе на КиМ не треба да говоре о Космету.

Она даље наводи да од формирања ЗСО нема ништа и да су сви тога свесни, сматра да је узалудно правити план пута за имплементацију Европског плана за КиМ, јер је једини пут који они виде пут ка Великој Албанији.

Миљанић је даље истакла да председник државе од страначких обавеза и митинга нема времена да дође у Народну скупштину и говори са народним посланицима о стању у јужној покрајини, већ организује контрамитинге и страначка окупљања, и ако је свестан ситуације.

„Оптужили сте нас јуче, у дану када КФОР пуца на Србе да ми хоћемо рат?! Дошли смо до тога да сваког ко помене Устав Републике Србије, оптужујете да жели рат на Косову и Метохији. Такву реторику пре бих очекивала од Жена у црном“, нагласила је Драгана Миљанић и додала да председник државе још увек полаже наде у Брисел и Вашингтон, који су својим посредовањем довели само до овог стања тоталног развлашћивања државе Србије на КиМ и апсолутне окупације.

Миљанић наводи да је руски министар иностраних послова јуче изјавио забрињавајућу констатацију да управо САД и ЕУ наоружавају Куртијеве терористе, исто као што су наоружавали и Кијевски режим, спремајући га за сукоб са Русијом.

„У овој ситуацији, када више ниједан педаљ јужне покрајине није слободан од Куртијевог терора, ми имамо пуно право да овде, у Народној скупштини, по узору на многе земље, које су се суочиле са окупацијом своје територије, усвојимо акте о проглашењу војне окупације“, закључује посланица  Драгана Миљанић у свом обраћању.

Цео видео налази се у наставку линка: