Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, огласила се поводом појединих спекулација да су представници Заветника у Лозници подржали долазак компаније Рио Тинто у овај град. Њено обраћање преносимо у целости:

Заветници нису гласали за Рио Тинто, него су тражили одлагање седнице на којој је усвојен поменути просторни план за Лозницу. Ботови који шире дезинформације, покушавају да створе утисак да су за ову одлуку криви Заветници, који су опозиција у Лозници, а не СНС који је све ово и наметнуо. Тачно је да је један одборник из редова наше странке подлегао притисцима власти и оглушио се о оно што је наш став, због чега смо га истог дана искључили из Српске странке Заветници. Сви остали у одбору у Лозници апсолутно стоје уз народ и бориће се против ове дикатуре локалне власти.

Многи су покушали да исполитизију удружења која се баве заштитом животне средине. Циљ им је да стекну неки поен и оправдају новац код својих страних газда. Странка Небојше Зеленовића не крије да средства добија из фондова западних земаља, да се тобоже, бави еколошком политиком. Они који су нас тровали осиромашеним уранијумом сада су напрасно заинтересовани за “зелену Србију”.

Стотине лажних профила и десетине фејсбук страница истог администратора објављују текстове против нас. И то сваки пут када нама скаче “рејтинг”. Ово је само још један покушај да се Заветници оклеветају и да се међу наше присталице унесе немир.

Не могу да пронађу ништа веродостојно, па су почели да измишљају да је мој отац удбаш, човек који се већ 15 година бави пољопривредом, и који више има жуљева на рукама, него они година радног стажа. Први новинар, који је писао о страдању Срба на КиМ и због тога остајао без посла, ратни репортер и борац на првој линији фронта, једини народни посланик који је доборовољно вратио мандат због својих уверења, никада није био члан ниједне владајуће странке за седам деценија свог живота. То је биографија човека кога данас нападају, само због тога што је мој отац и што сам ја његова ћерка.

Ако смо ми највећи проблем у Србији, како неки тврде, благо овој земљи и овом народу.”