Градски одбор Српске странке Заветници у Прокупљу пружа пуну подршку пољопривредним произвођачима у Топличком и Мерошинском крају због јако ниске откупне цене вишања и апелује на надлежне да реагују да се ова неправда која траје годинама исправи.

Подсећамо да је Српска странка Заветници и ранијих година указивала да је овако ниска откупна цена резултат неморалног и безобзирног понашања прерађивача воћа који имају монопол на тржишту, диктирају цену откупљивачима и тиме отимају пољопривредницима и оно мало очекиваног прихода.

Према информацијама које добијамо од забринутих грађана откупна цена вишања биће 35 или чак 30 динара. Ако узмемо у обзир уложен новац у хемијска и друга средства и трошкове берача који износе 20 динара по килограму, како да очекујемо да ће пољопривредници имати рачуницу да и даље обрађују своја пољопривредна добра?!

Држава годинама ништа не предузима како би утицала на ову ситуацију и допринела да се положај пољопривредника побољша. Из тих разлога Српска странка Заветници подржаће домаће пољопривреднике на сваки могући начин, уколико буде неопходно и учешћем на протестима уколико до њих дође.

Село представља жилу куцавицу српске пољопривреде и једини извор прихода многим породицама. Због тога ћемо се на свим институционалним нивоима залагати за заштиту положаја домаћег пољопривредника и за стварање нормалних услова у којима ће српски произвођач моћи да опстане и да осигура свој приход.