„Ми не желимо уцене из Брисела, већ Европу суверених држава“, поручила је у Бундестагу Милица Ђурђевић Стаменковски, председница Српске странке Заветници и једна од лидерки Националног окупљања. Она је предводила делегацију која је посетила немачки парламент на позив Тина Крупале, председника странке Алтернатива за Немачку, која је у марту ове године затражила да ова земља повуче признање тзв. косовске независности.

Учесници сусрета били су сагласни у критичком ставу према политици коју представља Урсула фон дер Лајен и разменили мишљења о дубокој кризи Европске уније.

Шеф Алтернативе за Немачку исказао је интересовање за ситуацију у Србији и на Балкану уопште. Ђурђевић је у разговору са њим истакла да политика Шолца и Макрона саучествује у терору који режим Аљбина Куртија спроводи над српским народом и његовом културном и историјском баштином.

„Курти најављује нових хиљаду војника тзв. војске Косова, а главни финансијери, уз САД, су Немачка и Турска. То је озбиљан безбедносни проблем и директна подршка великоалбанским аспирацијама на Балкану“, казала је Ђурђевић у Бундестагу.

На састанку је било речи и о негативној улози Кристијана Шмита у Републици Српској, као и о актуелним изазовима мигрантског таласа, који продубљује кризу у Европи, и представља заједнички проблем многих европских држава.

Председница Заветника је поклонила лидеру Алтернативе за Немачку мајицу са натписом „Нема предаје“ и истакла задовољство што суверенистичке и државотворне снаге јачају у читавој Европи. Крупала је пожелео срећу Националном окупљању на предстојећим изборима.

Делегацију, која је посетила Бундестаг, осим Ђурђевићеве, чинили су и чланови Председништва странке, проф. др Душан Пророковић и магистар права Данијел Игрец, који је и саветник Посланичке групе Заветника у Народној скупштини.