“Време је да Србија изађе из бриселске изолације. Европска унија има алтернативу. То је БРИКС”, поручила је данас Милица Ђурђевић Стаменковски председница Српске странке Заветници.

Она је у изјави за медије навела да БРИКС окупља водеће светске економије и да контролише преко 50 одсто свих светских ресурса, не рачунајући земље чланице које су на чекању, када ће тај проценат бити још већи.

“Србија је преко 20 година заробљена у замци европских интеграција, последице су губитак суверенитета и разградња домаће привреде, време је да изађемо из бриселске изолације. Европска унија има алтернативу, и то је БРИКС. БРИКС данас контролише преко 50% свих светских ресурса, окупља водеће светске економије”, рекла је Ђурђевић Стаменковски и додала да су чланице БРИКС-а према Србији пријатељски настројене, у односу на Европску унију чија се политика заснива на уценама.

“Чланице БРИКС-а не признају независност тзв Косова. А према свим анкетама, грађани Србије имају веће поверење у БРИКС него у ЕУ. Национално окупљање ће затражити да се Србија постане део БРИКС-а, тамо су врата за нашу земљу отворена”, каже председница Српске странке Заветници.