Недопустивом и скандалозном оцењујемо одлуку државног руководства да гласа за суспензију Руске Федерације из Савета УН за људска права и тиме још једном покаже да су му државни и национални интереси Србије последње о чему брине.

Ово је трећи пут да се званични Београд у највишем телу УН отворено сврстава против државе која је стратешки савезник Србије у одбрани њеног територијалног интегритета на КиМ и без чије је подршке даљи опстанак Резолуције 1244 озбиљно доведен у питање.

Власт нас оваквим непромишљеним потезима уводи у конфронтацију са Руском Федерацијом која је већ најавила да ће све земље које су гласале за суспензију бити убудуће третиране као “непријатељске”. Уједно, овакви потези потврђују да је политика војне и политичке неутралности коју у јавности заступа владајућа коалиција заправо само мртво слово на папиру јер је гласање против интереса Русије као нашег највећег савезника доказ да државно руководство предводи политику посредних интеграција Србије у НАТО.

Српска странка Заветници упозорава да нас оваква политика води у даље уступке у интересу Запада и да је сада већ очигледно да је крајњи циљ актуелног руководства да грађане на овај начин припреми за финални ударац, а то је увођење санкција Руској Федерацији.