Председнички кандидат и председник Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, обратила се грађанима Русије преко једног од најутицајнијих руских медија „Russia today“ (РТ).

Том приликом она је истакла да је “српски народ остао привржен вековном братству са руским народом” као и да смо “веома забринути због кризе у Украјини и свега што се тамо дешава последњих осам година”.

Милица је објаснила да је српски народ изузетно упућен у вези сукоба у Украјини:

“Знамо како је све почело, знамо ко су његови организатори, режисери, инспиратори и који су мотиви НАТО империјалиста који су желели да опколе Руску Федерацију – да дођу на њене границе, злоупотребе украјински народ и увуку га у конфликт са братским руским народом.

“У Кијеву су поставили марионетске власти које су радиле против интереса грађана Украјине, против своје територије – против своје земље” тврди Милица у изјави за РТ.

Она подсећа да је Русија позивала на мир:

“Руска Федерација позивала је на мир, на поштовање основних људских права свих грађана Украјине иако се сусрела са великом избегличким таласом пошто је више од три милиона грађана Украјине избегло у Русију.”

“Западни медији нису говорили о избегличком таласу у Русију, за њих је украјинска криза почела од тренутк када је Русија, принуђена да донесе такву одлуку, започела акцију сузбијања неонацизма у Украјини” објашњава Милица Ђурђевић Стаменковски.

Лидер Заветника објаснила је, говорећи за РТ, какво је расположење код грађана Србије када је у питању Руска одлука о спровођењу специјалне војне операције у Украјини:

“Готово 90% грађана Србије се не слаже са било каквим видом осуде Руске Федерације! Једини субјекти у држави Србији који промовишу западни политички наратив су НВО и одређене политичке структуре.”

“Грађани Србије су привржени очувању српско-руских стратешких односа” закључује Милица.