Српска странка Заветници истиче да су изјаве министра одбране, Милоша Вучевића, да Заједница српских општина “не може бити формирана по српским, већ по косовским законима” скандалозне јер се њима демонстрира отворено непоштовање Устава и закона Републике Србије.

Да ли је могуће да један званичник Владе Србије на овакав начин пружа легитимитет правном поретку тзв. државе Косово и да то у јавности представља као нешто нормално и прихватљиво?

Недопустиво је да у тренуцима док Приштина и њени западни покровитељи покушавају све како би спречили формирање ЗСО и њену улогу свели на обично удружење грађана највиши представници Владе Србије шаљу овако опасне поруке, које могу само додатно да отежају положај српског народа на Косову и Метохији.

Овакве изјаве потврђују да смо били у праву када смо упозоравали да бриселски споразуми нису у интересу Србије и да не могу да гарантују безбедност српског народа на КиМ јер је Београд њиховим потписивањем суспендовао примену српских закона у покрајини.

Постављамо питање Влади да ли је изјава министра Вучевића весник неке нове политике уступака и попуштања према самопроглашеним властима у Приштини?