Министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, присуствовала је данас у Крагујевцу манифестацији посвећеној светском дану физичке активности.

Она је том приликом изразила захвалност организаторима на позиву и истакла да је спорт и физичка активност изузетно важна за здраво одрастање деце и младих људи.

Министарка је том приликом посетила породицу Филић из Крагујевца, која има дванаесторо деце, где је поручила да вишечланим породицама и мајкама које су подариле нове животе, које брину о кући, окућници и деци, увек треба указивати посебну част.

Министарка Ђурђевић Стаменковски је нагласила да ова породица негује праве породичне вредности и патриотизам, подаривши својој земљи будућност и демографски опстанак.

„Ова деца ће, сигурна сам, стасати у праве људе. Вероватно ће се бавити различитим занимањима, али оно што је сигурно, понеће један прави одгој из овог дома, кућно васпитање, поштење, част, морал, све оно што је потребно нашем друштву“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Милица Ђурђевић Стаменковски је истакла да се управо из једног оваквог дома шаље симболична порука – да сви заједно треба да славимо живот и рађање и да ће управо из тог разлога Министарство за бригу о породици и демографију учинити све да се куће, тргови, игралишта, улице, обданишта и школе у Србији још више испуне дечијим осмесима.