„Улазак Косова у Савет Европе био би исто што и улазак нацистичке Немачке у Светски јеврејски конгрес – казна за жртве, награда за злочинце„, поручује члан Председништва Српске странке Заветници, Данијел Игрец.

Он у свом осврту на извештај Доре Бакојани, која је позвала чланице Савета Европе да на заседању 27. марта подрже чланство Косова, истиче да је у питању парадокс без преседана јер се једној сепаратистичкој творевини, створеној на злочинима и етничком чишћењу српског народа, отварају врата организације која је најпозванија да штити људска права.

Игрец сматра да се Србија суочава са невиђеним лицемерјем Запада, који на примеру Косова гази сва могућа правила и процедуре Савета Европе.

„Чланице СЕ могу бити само државе, чланице УН, које су способне и вољне да гарантују људска права и слободе, прописане Европском повељом о људским правима. Јасно је да Приштина не испуњава ни један од ових услова, па ипак је на путу да њена процедура учлањења буде најкраћа у историји Савета Европе, бржа чак и од земаља попут Француске и Немачке“, напомиње Игрец.

Он упозорава да водеће земље Запада јавно и у континуитету лажу и обмањују Београд, док иза кулиса раде све како би што пре заокружили независност косовске парадржаве и наметнули је Србији као свршен чин.

„Још пре недељу дана су говорили да неће разматрати захтев Косова за чланство у СЕ док Приштина не оснује ЗСО и обустави узурпацију српске земље на северу КиМ. Сада су преко ноћи одустали од тих услова и Куртијев режим, који спроводи кампању линчовања и прогона Срба, величају као симбол владавине права и демократије“, наглашава Игрец.

Он истиче да није случајно ни то што ће се седница на којој ће се гласати о чланству Косова, одржати управо у данима када српски народ обележава 25 година од злочиначког НАТО бомбардовања.

„Јасна је намера Запада да и на тај начин подрије историјску истину и пронађе оправдање за насилно отимање Косова, показујући како је у питању држава која остварује чланство у међународним организацијама. Док се заправо ради о понижавању Србије и гажењу сећања на жртве НАТО агресије“, сматра Игрец.

Он поручује да ће у тренутку када Косово уђе у Савет Европе, та организација поништити саму себе. „Србија као озбиљна држава у том тренутку нема ниједан разлог да остаје у чланству организације која врши отворени насртај на суверенитет и територијални интегритет једне од својих пуноправних чланица“, закључује Игрец.