Министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је Клинику за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Она је истакла да је то место заједничке сарадње, братства и савезништва Српске и Србије, с циљем да се српском народу са обе стране Дрине омогуће исти услови здравствене заштите.

„У овој клиници куца срце наше заједничке сарадње“, навела је Ђурђевић Стаменковски.

Она је рекла да је ово савремен клинички центар који је конкурентан клиничком центру у Београду и да је не чуди што је за само две године претекао клиничке центре у Федерацији БиХ и по квалитету здравствених услуга, али и по броју пацијената.

„Не сумњам да ћете наставити да се развијате. Одушевљена сам чињеницом да нема листе чекања. Даћемо наш допринос Дечијој поликлиници, као и да се овде афирмише вантелесна оплодња“, рекла је Ђурђевић Стаменковски, која је исказала дивљење залагању здравственог особља УКЦ-а.

Она је истакла да као министар за бригу о породици и демографију има обавезу да у обиласцима клиничких центара, здравствених установа, различитих амбуланти и домова здравља укаже на потребу да ова места буду окренута породици и да у њима сви добију подједнак третман.

„Као потомци треба да покажемо поштовање према онима који су нашу земљу градили и стварали, а бригом о најмлађима пошаљемо поруку наше заједничке будућности“, рекла је Ђурђевић Стаменовски.