У Министарству за бригу о породици и демографију данас је извршена примопредаја дужности између досадашње министарке проф. др Дарије Кисић и новоизабране министарке за бригу о породици и демографију Милице Ђурђевић Стаменковски.

Ђурђевић Стаменковски захвалила је проф. др Кисић на досадашњем раду у Министарству за бригу о породици и демографију и постигнутим резултатима. „Борба да имамо још више деце, да јачамо наше породице и породичне вредности, биће приоритет рада овог министарства, а на томе ћу радити пуним срцем“, поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Министарка Ђурђервић Стаменковски је нагласила да ће у наредном периоду обићи све локалне самоуправе и разговарати о реализацији иницијативе да сваки град и општина добију канцеларију за породицу, да ће у свом раду подржати самохране родитеље, породице које имају више деце, пољопривредна газдинства где су породице остале да раде и живе на селу, као и породично предузетништво, а да ће посебну пажњу посветити онима који се боре за потомство.

Ђурђевић Стаменковски је додала да је од великог значаја што је при Министарству за бригу о породици и демографију основана Група за подршку породицама са децом оболелом од ретких болести и да ће наставити са подршком оболелима од ретких болести.

Проф. др Дарија Кисић предала је Ђурђевић Стаменковски извештај о раду Министарства за бригу о породици и демографију и пожелела успех у даљем раду.

Ђурђевић Стаменковски је проф. др Кисић поклонила појас са пиротским везом, традиционалном шаром која, како је рекла, доноси срећу.