Министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, на Светски дан породице, а приликом отварања вртића „Вишњица“ у Нишу, у насељу Пантелеј поручила је да су породице најважнији национални интерес наше земље.

„Светски дан породице прослављамо у правом духу – са дечијим осмесима, са радошћу, са љубављу. Славимо породицу, живот, славимо рађање. Нека нам живе све наше породице у Србији, нека живи град Ниш и нека нам се рађају деца“, поручила је Ђурђевић Стаменковски, честитајући свим породицама у Србији данашњи дан.

Министарка је истакла да је Министарство за бригу о породици и демографију министарство будућности, које ће се борити за сваку породицу и свако дете у Србији.

„Част ми је што смо данас могли да отворимо једну овако важну установу и да дамо допринос за ово што је Ниш учинио у намери да омогући веће капацитете за наше малишане“, навела је министарка.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да ће Министарство, и у наредном периоду, у складу са буџетом, дати допринос за реконструкцију и адаптацију различитих предшколских установа, али и свих других места, где ће се деца окупљати, као што су паркови, дечија игралишта, спортски терени.

„Трчите по њима, радујте се, будите слободни, играјте се, будите добри другари, поштујте једни друге, помажите једни другима, јер пријатељство је највећа вредност коју можете да имате, а оно се стиче у најранијем детињству“, поручила је министарка деци и пожелела да имају срећно детињство, да стасају у праве људе, да одрастају, живе, раде и оснују своје породице у својој земљи, јер је то највећа благодет за сваког човека.