Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостујући на телевизији Н1 изјавила је да је почело национално окупљање, што је прво окупљање на десници после више деценија.

“У питању је окупљање које надилази партијску сарадњу, јер су укључени и одређени интелектуалци, лица од искуства, ауторитета и знања”, истакла је председница Заветника.

Она наводи да ће се Српска странка Заветници залагати за боље изборне услове за опозицију и да техничка сарадња о том питању може да постоји и са пробриселском опозицијом, али не и више од тога.

Председница Заветника је рекла да не може да подржи пакт о ненападању, јер пробриселска опозиција и власт заступају исту политику узмицања пред западом и примену Охридског споразума.

Она је позвала на ревизију потписаних споразума у Бриселу, Вашингтону и Охриду и истакла да је национално окупљање реакција државотворних снага на потписивање и примену штетних споразума.

Милица Ђурђевић Стаменковски наводи да због примене Охридског споразума председник Србије у УН није позвао на отпризнавање лажне државе Косово, нити је затражио пуну примену Резолуције 1244, која је највећи гарант суверенитета Србије на Косову и Метохији.

“Национално окупљање је суштинска алтернатива овој власти, национално окупљање је окупљање око принципа и око политике”, закључује Милица Ђурђевић.