У присуству око две хиљаде делегата и гостију у МТС дворани у Београду одржан је Трећи Конгрес Српске странке Заветници на коме је Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу ове странке.

Окупљенима су се, поред чланова руководства странке, обратили и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, заменик председника ПОКС Душан Радосављевић, потпредседник НДСС, Предраг Марсенић, а скупу су присуствовали и угледни српски интелектуалаци и професори Милош Ковић, Часлав Копривица, Ратко Ристић и Слободан Самарџић.

Председница Заветника позвала је на национално окупљање, наводећи да је реч о државотворном блоку у коме има места за све оне који брину о суверенитету државе и идентитету народа.

„Србији није потребан ДОС 2, већ национално окупљање. Само државотворне снаге могу да доведу до преко потребних промена, и зато вас позивам да одавде подигнемо барјак националног окупљања“, казала је Ђурђевић.

Она је истакла да је задатак државотворних снага да понуде другачију политику од актуелне власти, нарочито када је у питању Косово и Метохија и однос према домаћој привреди и селу.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да национално окупљање није сабирање око лидера и појединаца, већ око идеје и програма.

На Конгресу Српске странке Заветници изгласани су и чланови Главног одбора, Председништва, Генерални секретар, а за председника Политичког савета изабран је професор доктор Душан Пророковић.