На заједничкој конференцији Српске странке Заветници, Српског покрета Двери и Народне странке обратила се председница Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, истичући да је систем опет заказао и да је зато неопходно сазвати ванредну седницу Народне скупштине, са циљем постизања националног консензуса.

Она истиче да је и премијерка истакла да се Брисел и Вашингтон отворено сврставају на страну Аљбина Куртија, чиме је политика неалтернативног чланства Србије у ЕУ поражена и политика актуелне Владе доживела је крах. Милица Ђурђевић истиче да државотворна опозиција никада неће оћутати на насиље и погром који се спроводи над српским становништвом на Косову и Метохији.

„Сматрамо да је ова седница прилика да држава покаже озбиљност, да покаже да има институције, да покаже да српски народ не жели да прихвати бриселски наратив да смо туђини на сопственој земљи и да је прилика да се коначно пруже одговори на питање ко је одговоран за актуелно стање на Косову и Метохији“, наглашава Милица Ђурђевић.

Она наводи да одговорност за стање у јужној покрајини сносе западни ментори Аљбина Куртија, албански екстремисти и терористи, али се не могу занемарити ни кардиналне грешке актуелне власти која је потписивањем низа споразума развластила државу Србију на Косову и Метохији.

„Ако за Народну скупштину Косово и Метохија нису тема, онда се поставља питање да ли је власт одустала од Косова и Метохије? Ми у сваком случају нисмо“, закључује Ђурђевић Стаменковски у свом обраћању.