Делегација Савета омладине Српске странке Заветници учествовала је на III међународном Конгресу омладинске организације “Праведна Русија, Патриоте, За истину” који је одржан у Москви.

Они су у Државној Думи Руске Федерације представили рад и политику Заветника, разменили искуства у раду са колегама из Русије, Белорусије, Јерменије, Киргистана и Узбекистана, како би градили мостове сарадње између омладина странака из земаља које поштују суверенитет и територијалну целовитост Републике Србије.

На Конгресу омладинских организација политичких странака разматрана су многа питања омладинске политике, проблеми са којима се млади сусрећу у савременом свету и стварање међународних партнерстава са сродним политичким и омладинским организацијама у корист наших земаља.

Омладина Заветника је поделила са колегама из других земаља своја политичка искуства и програм омладинске политике заснован на подршци младим људима који заснивају породицу и који остају на својим огњиштима, на развоју спорта, образовног система, уметности и културе, на стварању Омладинског парламента на републичком, покрајинском и локалном нивоу у Србији, како би охрабрили младе да се укључе у политичке процесе везане за њихов положај у друштву.

Из Москве су се вратили са много искуства и идеја које ће пренети у Србију, као добру праксу побољшања положаја младих и стварања бољег амбијента у политичком животу за укључење младих у рад политичких организација, како би се створила политика по мери младих људи који живе у Србији.