Поштовани господине Пастор,

имајући у виду чињеницу да уживате подршку највећег дела припадника мађарске националне мањине у Србији, и да сте у досадашњем политичком ангажману показали значајну вољу за побољшање српско–мађарских односа у целини, обраћам Вам се са изразима поштовања и намером да подржим ставове које сте недавно саопштили.

Слажем се са Вашом констатацијом „да је време да Србија започне процес преиспитавања своје миграционе политике“. Делим Ваше мишљење и када је у питању неодговоран однос Европске уније према овој кризи.

Недавно сам била у Суботици, граду из ког Ви долазите, где сам разговорала са становницима Суботице и околних места, који су свакодневно изложени различитим облицима мигранатског насиља. Знате добро каква је ситуација на Палићу, Хајдукову, Кањижи, Мартоношу, Новом Кнежевцу..

Сви они очекују од нас да покажемо одговорност и што пре предложимо заједничке мере које ће помоћи да се становништво заштити од мигрантског насиља.

Ми немамо права да чекамо да неко од наших грађана трагично настрада, како бисмо схватили размере овог проблема. Зато Вас позивамо на дијалог, на отворени и пријатељски разговор, у циљу дефинисања заједничке стратегије за заштиту сигурности и безбедности свих грађана Србије.

С поштовањем,

Милица Ђурђевић Стаменковски

Председник Српске странке Заветници