Народна посланица Српске странке Заветници, Драгана Миљанић, огласила се поводом стања на седници Народне скупштине, које траје већ два дана. На седници Скупштине прозападна опозиција и власт створили су хаос и онемогућили државотворну опозицију да учествује у раду Скупштине и изнесе критику по питању спорних закона који се усвајају.

„Захваљујући делу опозиције, режим је добио прилику да, без било каквих супротстављених аргумената, простом чињеницом да поседује скупштинску већину, усвоји нове, веома спорне предлоге. Да ствар буде још гора, председник Скупштине, Владимир Орлић, добио је прилику да се том делу опозиције, која је учинила толику услугу режиму, саркастично захвали тиме што је рекао да ће свим њиховим захтевима изаћи у сусрет са нарочитим задовољством“, нагласила је посланица Миљанић.

Она даље наводи да овом лоше режираном драмом између прозападне опозиције и власти, те две групације праве себи рекламу и прикупљају политичке поене, а да последице тог неодговорног понашања трпи народ и демократија.

„Да не буде забуне, нико из државотворне опозиције се надолазећих избора не плаши, штавише, и сами смо их месецима уназад тражили, али сада је више него икада јасно да ни режимски, а ни део опозиционог пола, нису избор који би донео било какве суштинске и неопходне промене у нашем трулом политичком систему“, закључује народна посланица.