Српска странка Заветници позива држављане Републике Србије са бирачким правом, који бораве у иностранству, да се благовремено пријаве за гласање на предстојећим парламентарним изборима који се одржавају 17. децембра 2023. године. 

Све што је потребно је да поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству и да га доставе најближем дипломатско-конзуларном представништву Србије (амбасади или конзулату) у земљи свог боравка.

Попуњен и потписан образац пријаве заједно са копијом важеће личне карте или пасоша Републике Србије бирач доставља дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије на један од следећих начина: лично – доласком у представништвопутем поште или електронским путем на званичан мејл амбасаде или конзулата.

Образац пријаве је доступан овде: Захтев за гласање у иностранству

Сву наведену документацију неопходно је доставити амбасади или конзулату најкасније пет дана пре закључења јединственог бирачког списка (до 25. новембра 2023. године у поноћ). 

Напомена: Подсећамо да је за остваривање гласачког права неопходно да бирач буде уписан у јединствени бирачки списак. То можете једноставно да проверите упитом на интернет страници: https://upit.birackispisak.gov.rs/

За лица која имају бирачко право, а нису уписана у јединствени бирачки списак неопходно је претходно доставити и захтев за упис у јединствени бирачки списак. Образац тог захтева налази се овде: Захтев за упис у бирачки списак

Понављамо: Захтев за упис у јединствени бирачки списак попуњавају само лица која још нису уписана у бирачки списак и достављају га амбасади или конзулату заједно са копијом личне карте или пасоша и попуњеним Захтевом за гласање у иностранству.

На дан избора грађанин своје бирачко право остварује гласањем на бирачком месту у просторијама амбасаде или конзулата Србије. Листа дипломатско-конзуларних представништава Србије у иностранству може се наћи на следећем линку: https://www.mfa.gov.rs/predstavnistva/predstavnistva-srbije-u-svetu

За сва додатна питања можете се обратити на мејл адресу: daniel.zavetnici@gmail.com

Користимо прилику да још једном позовемо све наше људе у дијаспори да узму учешће у предстојећим изборима и гласају за Национално окупљање, коалицију Српске странке Заветници и Српског покрета Двери, која се на гласачком листићу налази под редним бројем 4.