Српска странка Заветници истиче да су водеће западне земље пре 16 година починиле беспризоран међународни злочин када су противно вољи Србије подржале насилну сецесију албанских екстремиста на КиМ.

Једностраним проглашењем независности тзв. Косова Запад је по први пут након оснивања УН једној од њених пуноправних чланица узурпирао територију и оспорио право на државу. Признањем тзв. Републике Косово грубо је прекршена Резолуција 1244, која гарантује неповредивост суверенитета Србије на КиМ.

Упркос снажној подршци и помоћи западних покровитеља, тзв. Косово је и након пуних 16 година од проглашења независности неизграђена и нефункционална творевина, где се примењују најрадикалније мере прогона и етничког чишћења српског народа. Сви притисци из Брисела и Вашингтона усмерени су зато на Србију, од које се тражи да савије кичму, призна законитим цепање своје територије и прихвати чланство Приштине у међународним организацијама.

Управо из тог разлога сви државни и национални ресурси морају бити стављени у функцију пружања отпора наметању и заокруживању агенде косовске независности. Најснажнији аргументи Београда у тој борби јесу све очигледнији докази о урушавању пројекта косовске државе и међународно право, које нашој држави даје низ могућности да се активира на пољу даљег сузбијања сецесионистичког деловања Албанаца у покрајини.