Српска странка Заветници поручује да Министарство унутрашњих послова није требало да прихвати донацију камера, које је српској полицији поклонила Амбасада САД, јер је та држава само пре неколико дана исту донацију уручила и припадницима тзв. полиције Косова.

На овај начин САД су демонстрирале лицемеран и ниподаштавајући однос према српским полицијским снагама, стављајући их у исту раван са параполицијским јединицама самопроглашене Републике Косово.

Посебно забрињава чињеница да су приштински званичници најавили да ће камере, које је донирала америчка амбасада, користити и РОСУ јединице, које већ месецима хапсе и тероришу српски народ на северу КиМ.

Ово показује да су изјаве Кристофера Хила, да САД донацијом камера желе да допринесу већој безбедности грађана Србије, крајње лицемерне, јер Вашингтон истовременом донацијом Куртијевој полицији суштински потпомаже политику окупације Космета и протеривања Срба из покрајине.

Истичемо да САД нису никакав тутор српских безбедносних органа, иако Вашингтон на сваки начин покушава да оствари ту позицију у нашој држави. Неприхватљиво је да Министарство унутрашњих послова као једна од најважнијих институција државног суверенитета прима било какве донације од земаља које су признале тзв. независно Косово и које у континуитету показују потпуно непоштовање према Србији и њеним безбедносним и националним интересима.