Скандалозна одлука Владе Србије да ЕПС практично препусти на управљање Норвежанима сада добија свој логичан епилог у изјавама амбасадора ове земље.

Иако му то ни по једној основи није у опису посла, амбасадор Норвешке већ се понаша као ликвидациони управник наше државне компаније. Дао је себи за право, не само да најављује даљу стратегију развоја ЕПС, већ и да лицитира хоће ли бити отпуштања запослених. ЕПС је значајан за српску привреду, али и за енергетску, самим тим и за националну безбедност.

Заветници су већ упозоравали на погубност приступа у управљању ЕПС-ом који је промовисала ресорна министарка Дубравка Ђедовић. Иступ амбасадора Норвешке само је потврдио оправданост свих наших критика и сумњи.

Српска привреда и национална безбедност препуштају се у руке странаца, о интересима државе и будућих генерација Влада Србије очигледно не размишља. Због тога, користећи све расположиве инструменте које као парламентарна странка имамо, отворићемо ово питање у Народној скупштини и позвати домаће стручњаке и представнике синдиката да нам се придруже у одбрани ЕПС.