Српска странка Заветници упутила је позив Председнику Србије у којем је затражила да испоштује дату реч и одржи консултације са представницима посланичких група, на којима ће саопштити конкретне захтеве у оквиру тзв. француско-немачког плана.

Изражавамо жаљење што се о једном од најзначајнијих државних питања представници посланичких група обавештавају путем медија, те наглашавамо да ниједна од посланичких група у Народној скупштини никада није добила званичан позив за консултације са Председником Србије.

Истичемо да је важно да се представници парламентарних странака пре саме седнице Народне скупштине упознају са карактером и интензитетом притисака и претњи који се врше на нашу земљу, као и са тиме какав се то споразум конкретно нуди Србији у вези КиМ.

Сматрамо да је Председник републике као државни орган који директно учествује у преговорима о КиМ и који је најбоље упознат са захтевима које Запад испоставља Србији у обавези да своја сазнања о томе подели са демократски изабраним представницима народа.