Намера самопроглашених власти у Приштини да укину платни промет између КиМ и централне Србије представља директан удар на државни и монетарни суверенитет наше земље и опстанак српског народа у покрајини.

Све су израженији покушаји Куртијевог режима да једностраним провокацијама и кршењем Резолуције 1244 што пре заокружи тзв. државност Косова и трајно протера државу Србију и Србе са КиМ.

Све његове акције, од убрзаног наоружавања тзв. КБС, куповине америчких ракета и најаве о усклађивању спољне политике лажне државе са Албанијом, па до намере да укине динар и насилно заузме зграде српске Поште на КиМ, наставак су политике великоалбанског сепаратизма, у којој је Србима на Космету додељена улога Јевреја у нацистичкој Немачкој.

Српска странка Заветници тражи од државног руководства, пре свега од Владе и Министарства спољних послова да алармирају све најважније међународне адресе о ескалирајућим потезима албанских сецесиониста у Приштини.

Држава би уз помоћ пријатељских земаља морала да затражи од чланица УН да осуде сва кршења Резолуције 1244, а од Савета безбедности да предузме одговарајуће санкције против Приштине због политике апартхејда и етничког чишћења српског становништва.