Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, позвала је Александра Вучића да кандидује на изборима независно Косово, а да ће, како је рекла, државотворна опозиција кандидовати целовиту Србију, па да се види ко ће колико гласова да добије.

Она је, коментаришући састанак Вучића и Куртија у Охриду, истакла да је председник Србије погазио своју политику и црвене линије у које се заклињао јер је прихватио анекс и сагласио се да ће имплементирати све тачке француско-немачког ултиматума, укључујући и непротивљење Београда уласку Приштине у међународне организације.

„Прихваћени анекс је заправо анекс о стварању Велике Албаније. Александар Вучић није Србија и нема мандат да у име државе и народа тргује националним суверенитетом. Политику коју сада спроводи никада није кандидовао на изборима“, указала је она.

Ђурђевић је на конференцији за новинаре испред РТС-а истакла да је слоган јавне медијске куће „Ваше право да знате све“ обесмишљен јер је Јавни сервис у тек неколико секунди известио о великом националном окупљању за одбрану КиМ одржаном у петак у Београду. У питању је, како је навела, било највеће окупљање које је Србија видела у последњих десет година.

„Јучерашњи сатанак у Охриду представља симбол шта значи кад неко „прода веру за вечеру“, јер се Вучић обавезао да прихвати све што је причао да неће“, рекла је Ђурђевић.

Она је казала да је председник Србије прихватио све тачке основног споразума, иако је, како је подсетила, пре само неколико дана у гостовању на РТС-у рекао да ће се о свакој појединачној тачки француско-немачког плана тек разговарати.

„Александар Вучић најављује као позитивно то што ће после ратификације споразума бити одржана донаторска конференција где ЕУ треба да нас награди што смо продали своју земљу“, казала је она.

Ђурђевић је рекла да је ово најопаснији пример трговине државним и националним интересима и навела да је Вучић продао веру за вечеру, а да нама не треба вечера за столом где се комада Србија.