Народном посланику Српске странке Заветници, Страхињи Ерцу, данас је онемогућен улазак на територију јужне српске покрајине од стране тзв. косовске полиције.

Делегација Заветника упутила се данас на Косово и Метохију, како би и лично пружила подршку тамошњим Србима, који већ неколико дана голоруки одолевају Куртијевим дивљачким покушајима да успостави власт у општинама на северу.

Ерац је са својим саборцима и у друштву хероја са Кошара, Синише Јевтића, покушао да уђе на Космет, али га је шиптарска лажна полиција у томе спречила без било каквог образложења.

„Када смо упозоравали да ће попуштање пред западним ултиматумима довести до развлашћивања и прогона државе Србије са КиМ, власт нас је оптуживала да смо лажне патриоте и антидржавни елемент. А управо је политика уступака и узмицања пред албанским окупаторима довела до тога да данас ми као народни посланици не можемо да уђемо на територију наше јужне покрајине“, поручио је народни посланик Заветника.

Он је рекао да ће Заветници увек бити свим срцем уз свој народ на Косову и Метохији.

„Пружаћемо пуну подршку Србима на КиМ и очувању виталних државних и националних интереса у покрајини. Нико не може да нас спречи да се боримо за наше свето и распето Косово“, закључио је Ерац.