Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостујући на ТВ Прва поручила је да Закон о родној равноправности представља увођење џендер идеологије у Србији.

Председница Заветника је том приликом поручила Гордани Чомић да при доношењу закона није уважила ни једну сугестију струке по питању српског језика, истичући да су САНУ, Матица српска, СПЦ и многи други осудили увођење џендер идеологије кроз употребу родносензитивног језика.

„Игноришете препоруке најеминентнијих стручњака, Одбора за стандардизацију српског језика, па чак и самог Савета при Влади Републике Србије, који се такође са овим није сагласио и поред тога игноришете и захтеве Високог савета судства, који је рекао да је овај закон неуставан“, истакла је Милица Ђурђевић, додајући да Устав Србије не препознаје категорију рода, већ искључиво мушког и женског пола.

Она истиче да силовање језика кроз реформе које намеће радикални феминизам кроз рад НВО у Србији, неће довести до побољшања положаја жена, већ ће отворити врата за даље спровођење џендер идеологије и њену институционализацију.