Милица Ђурђевић Стаменковски и народни посланик Владан Глишић потписали су протокол о сарадњи Српске странке Заветници и Народне мреже.

На конференцији за јавност у Медија центру две политичке организације представиле су платформу о заједничком деловању. Ђурђевић и Глишић позвали су на окупљање око идеја суверенизма, економског патриотизма и породичних вредности.

Члан председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, истакла је да је овај савез одговор на кризу парламентаризма, дефицита политичке културе и недостатка саборности међу програмски сродним политичким чиниоцима.

Наш задатак је да заједничким снагама заступамо најважније државне и националне интересе, да повратимо политичку одговорност и грађанима понудимо преко потребну алтернативу“, рекла је Ђурђевић.

Она је нагласила да је један од циљева овог савеза да се супротстави удару на породичне вредности, које кроз актуелне законске предлоге промовише тренутна власт.

Народни посланик, Владан Глишић, истакао је да je ова платформа природан ток продубљивања сарадње, јер у руководству Српске странке Заветници препознаје дугогодишње саборце, са којима се заједнички сусретао и борио, од барикада на Косову и Метохију до низа протеста за очување територијалне целовитости.

Ово је почетак програмске сарадње две организације које негују заједнички дух пристојности и културе политичког дијалога и деле суштинске принципе“, рекао је Глишић.

Он је најавио да ће се Српска странка Заветници и Народна мрежа залагати да сви кандидати за државне функције понуде транспарентно испитивање порекла своје имовине.

Сведоци смо да појединци, како на власти, тако и у опозицији, често у безбедносним и политичким структурама иностраног фактора проналазе ослонац за остварење личних интереса, на уштрб националних и државних. Борићемо се да се са оваквом праксом престане и личним примером показати да је могуће не правити труле компромисе, већ се залагати за национални консензус. “, закључио је Глишић.