Српска странка Заветници обавештава јавност да је портал Н1 брутално погазио један од најстаријих и фундаменталних новинарских стандарда: одговор на ауторски текст и колумну у којој је директно нападнута председница наше странке, Милица Ђурђевић Стаменковски.

Одговор који је послат порталу Н1 објавили су и неки провладини и про-опозициони медији, али не и портал са којег је пласирана колумна против ње. На тај начин је портал Н1 флагрантно погазио управо оне принципе које наводно промовише, на чије се непоштовање жали и које користи у нападима на председника државе, владајућу коалицију и медије ‘који им нису по вољи“, тражећи чак и међународну арбитражу.

Разлози забране објављивања одговора на директне нападе, очигледно се налазе у чињеници да ауторски текст Милице Ђурђевић Стаменковски прецизно деконструише лицемерје грађанистичке јавности на неколико нивоа. Посебно у делу хајке и вулгарних, женомрзачких коментара, које још увек нико из овог дела јавности није осудио.

Уважавајући независност медија и њихово право да не буду неутрални, Српска странка Заветници нема никакав проблем са медијским третманом наше председнице ни када је критички, ни када је афирмативан. Међутим, крајње је непрофесионално и некоректно забранити одговор и укинути право да се чује друга страна, односно страна о којој се на поменутом медију свакодневно пише.

Српској странци  Заветници остаје да констатује, да као што је ауторка Утиска недеље сталним прекидањем покушавала да „спасе“ два саговорника од полемике са Ђурђевић Стаменковски, тако је и Н1 портал одлучио да цензуром „заштити“ свог колумнисту и њему сличне коментаторе, од одговора наше председнице, штитећи га тако од јавности и од истине.