Неформални портпароли, произвођачи спинова и остали трбухозборци Драгана Ђиласа и дела бриселске опозиције, ових дана, ничим изазвани, не престају са нападима на државотворну опозицију, укључујући и Заветнике.

Нови, крајње подли спин, односи се на бесмислену пројекцију да странке државотворног блока планирају да изнутра разбију протесте „Србија против насиља“.

Српска странка Заветници нити учествује у организацији протеста, нити планира њихово разбијање. Нити смо кога позивали да учествује, нити смо коме забрањивали. Изнутра их не можемо разбити, јер нисмо ни улазили унутра, нити смо заинтересовани. То је јасно као дан. И са тим у вези нема никакве дилеме.

Да ли су ове оптужбе резултат наређења бриселске администрације или је у питању почетак расула унутар бриселске опозиције, па беже од одговорности и траже којекакве изговоре, не знамо, али их позивамо да се јавно ограде од оптужби на наш рачун које пласирају и спонзоришу њима блиски пропагандисти и медији.

Да ли ће организатори свој слоган „Србија против насиља“ проширити и на „Србија против насиља над Србима на Косову и Метохији“ такође није у домену наших сазнања.

Крајње су неозбиљни покушаји појединаца, да протесте грађана у Београду, користе за обрачун са нама. Али и то ћемо примити к знању.

Препоручујемо дотичнима, да се окану наше странке и посвете се својим активностима. Пораст поверења у нашу странку и државотворни блок, раст рејтинга минулих месеци, резултат су конзистентне и принципијелне политике коју водимо.

Јасно нам је да то смета СНС-у исто колико и појединцима у бриселској опозицији, али то је тренд који јасно указује да народ, без обзира на пропагандне магле и димне завесе, јасно разазнаје аутентичне државотворне снаге.

Милица Ђурђевић Стаменковски

Председница Српске странке Заветници