Српска странка Заветници обележила је и ове године страначку славу, Светог Јована Владимира. Чин освећења и резања славског колача обављен је у просторијама странке у Београду.

Председница странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, том приликом подсетила је да су Заветници за свог заштитника и своју славу одабрали Светог Јована Владимира управо по благослову блаженопочившег митрополита Амфилохија.

„Ми смо сe у овим просторијама окупљали и када смо били испуњени победама и када нисмо били сломљени поразима. Желим да на дан наше славе свима вама захвалим што сте истрајали у овој борби, што нисте поклекли, што сте веровали у идеју која нас је окупила и што сте веровали у циљеве које смо поставили“, поручила је Милица Ђурђевић Стаменковски на слави.

Она је том приликом истакла да су данас Заветници у прилици да помогну својој земљи и да служе свом народу, што је оно на шта су се и заветовали, јер је завет више од дате речи.

Обележавању славе присуствовали су премијер Србије, господин Милош Вучевић, министар просвете Славица Ђукић Дејановић, представници амбасаде Руске Федерације, Сиријске Арапске Републике, Исламске Републике Иран и Белорусије.

Међу званицама били су и представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Покрета социјалиста, Српске народне партије и других сродних политичких организација.