У МТС дворани у Београду одржана је заједничка седница Председништва и Главног одбора Српске странке Заветници, на којој је пружена пуна подршка Председници странке Милици Ђурђевић Стаменковски у руковођењу странком. Највиши органи странке потврдили су одлуке градских и општинских одбора о учешћу у локалним властима. 

На седници је извршена и анализа кампање и резултата недавно одржаних избора. Руководство је на челу са Ђурђевић Стаменковски утврдило правце стратешког и политичког деловања у наредном периоду.

Председница странке, Милица Ђурђевић Стаменковски указала је на тешке изазове пред којима се Србија налази и нагласила важност учешћа Заветника у процесима одлучивања. Она је упозорила на велико присуство страног фактора на политичкој сцени Србије као и ангажман великоалбанског лобија у читавом региону. То је, како је саопштила, један од најважнијих разлога да се националне и државотворне снаге у Србији консолидују, и да не дозволе да постану средство у рукама бриселске администрације и њених испостава.

Такође, Ђурђевић Стаменковски је упознала чланове Председништва и Главног одбора са идејама комуникационе стратегије на тему спољне политике и јачању веза Заветника са државотворним снагама Европе, што је, како је казала, веома важно у тренутку када Европска унија трпи дубоку кризу због неодговорног односа пролибералних структура, и док се широм Европе одвијају улични протести.

Она је најавила да странка започиње припреме за излазак на предстојеће локалне изборе и поручила да Заветници неће дезертирати са фронта националног јединства, и да остају доследни у залагању за државотворне принципе и вредности на којима се ова странка темељи. Она је за ове поруке добила апсолутну подршку свих присутних.