Ванредно саопштење Председништва Заветника

Данас, 27. августа 2022. године, уочи сутрашњих литија у Београду, са највише државне адресе, стигла је јавна информација, коју је саопштио председник Србије Александар Вучић саопштио да ће Европрајд бити отказан, а разлог су безбедносни и други ризици.

Тек што су људи у Србији одахнули и поверовали у победу породичне Србије, са више адреса организатора стижу поруке да ће се „ова манифестација ипак одржати, јер не може бити отказана“, како је саопштио медијима Марко Михаиловић, координатор Европрајда.

Горан Милетић, други координатор Европрајда вели да не постоји одлагање нити отказивање ове највеће европске ЛГБТ+ манифестације.

Пре неко што даље тензије буду расле у друштву упућујемо апел организаторима Европрајда да се узму у памет, да одустану од пркошења већинској Србији и да не изазивају инциденте.

У супротном за све последице друштвених тензија кривица ће бити превасходно на њима. У наредним данима видећемо који ће сценарио бити у реалности спроведен, али позивамо и државне органе да поштујући норме закона и устава спрече ову манифестацију којом се угрожава не само јавни морал, већ и безбедност многих људи у нашем главном граду.

Председништво Српске странке Заветници, на ванредној седници 27. 08. 2022.