Дајете нам савет да заборавимо Косово у Србији. Не би вам било право да споменемо Тексас, Порторико или можда чак Аљаску или Хаваје, а ви знате зашто. Нећемо спомињати ни староседеоце Америке, такозване Индијанце, који су захваљујући вашем душебрижништву на ивици изумирања, а милиони њих су нестали.

Све смо вам већ рекли, али за случај да нисте чули да поновимо још једном. Косово је Србија. По резолуцији 1244, по међународном праву, по правди Бога. И има места на Косову и Метохији не само за Србе, већ и за Албанце, и за Турке, и за Роме и за све који поштују закон. Резолуција 1244 предвиђа за Албанце „суштинску аутономију“, а не никакву независност. Националне мањине у Србији, наиме, не следује право на самоопредељење.

Ми нисмо више сами као 1999. године, када сте бацали бомбе изнад наших глава, а још нисте одговарали за то. Руси су уз Србију. Кинези су уз Србију. Бразилци су уз Србију. Индија је уз Србију. И многи други, такорећи већина слободног света.

Борићемо се као самосвесна нација за Космет у Србији и победићемо ваше предлоге и акције. Не уважавате српски национални интерес, па докле мислите да то може да се трпи? Покушавали сте да глумите пријатеље спомињали нам Пупина и савезништва, али није ово Холивуд, него Балкан и прочитани сте. Имате право да будете забринути, јер ви сте на нашем терену.

СРБИЈА ЈЕ ВЕЛИКА ТАЈНА, НЕ ЗНА НОЋ ШТА ДАН СПРЕМА.

Горан Р. Игић, члан Председништва Српске странке Заветници, 27. 08. 2022.